ForsidenNyhederNyttig info om biavlLidt om D.B.L.ForretningsudvalgetRegionsrepræsentanterRepræsentantskabsmødeMedlemsbladetBliv medlem herLokalforeningerAnnoncørerFormanden skriverEtiketbestillingEgenkontrolLovstofHonningmarkedVokslysWebmaster


Nyheder

Her kan du læse nyheder om biavl.

På sporet af en ny landbrugspolitik

Den 26. april har fødevareminister Henrik Høgh sat EU's landbrugskommissær, Dacian Ciolos, formanden for Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, Paolo de Castro, og række europæiske landbrugsministere i stævne på en konference i København.
Konferencen "På sporet af en ny landbrugspolitik" forventes at give væsentlige pejlemærker for det kommende arbejde med en reform af EU's fælles landbrugspolitik.
Konferencen afholdes mandag d. 26. april kl. 12.30 - 17.00 i Pyramidesalen, Industriens Hus i København.
Program og tilmelding på www.fvm.dk/cap-konference2010

Ny bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Med udstedelse af ny bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger med træer og buske i læhegn med 1-7 planterækker og småbiotoper på op til 0,5 ha åbnes på ny for mulighed for at søge om tilskud. Ansøgningsfristen er 4. maj 2010.
Læs hele nyheden på Fødevareministeriets hjemmeside

Forsøg på Tjørnehøjgård

Forsøg på Tjørnehøjgård 2005 - 2009 med ransåning omkring frømark. Se resultaterne her.

Få et merudbytte i honning

Læs om hvordan du får et merudbytte i honning.

Besigtigelse af vildt- og bivenlige planter

DLF Trifolium Frø og Bregentved Gods inviterede til besigtigelse af vildt- og bivenlige planter, sået i parceller rundt om på godsets jorder. Læs mere her.

Notat fra GMO-konference den 18. september 2009

Fødevareministeren havde den 18. september 2009 indbudt ca. 130 personer til en konference om GMO-afgrøder. Læs notatet om konferencen her.

Honningbier og genmodificerede planter

Det Jordbrugsvidendskabelige Fakultet ved Århus Universitet har udgivet en rapport om genmodificerede planters påvirkning på honningbier og honningbiers rolle i spredning af transgene egenskaber ved genmodificerede planter til andre planter og organismer. Rapporten hedder "Honningbier og genmodificerede planter" og kan læses på linket herunder.
Læs "Honningbier og genmodificerde planter" her

Etiketten skal kunne godkendes på forhånd

Fødevareminister Eva Kjer Hansen lancerer nu et forslag om, at fødevarevirksomheder skal kunne få godkendt emballagen på deres fødevarer, før den ender i supermarkedet. Forslaget skal skabe større klarhed for forbrugere, virksomheder og myndigheder.
Læs mere på Fødevareministeriets hjemmeside